15 Şubat 2010 Pazartesi

ARAGONİT MUCİZESİ....

Aragonit, enerji alanlarının dengelenmesi, duygusal iyileşme, fiziksel ve ruhsal güç kazanma, güven duygularının gelişmesi için kullanılır. Vücuttaki tüm çakralarda etkisi olan, kuvvetli bir taştır.


Kısa kısa aragonitin vücudumuz ve ruhumuz üzerine etkilerini paylaşalım... Geçmişte yaşamış olduğumuz kötü olaylar sonunda edindiğimiz kötü hatıraların etkisinde kurtulmamızı ve duygusal yaralarımızın kapanmasını sağlar. Duygularımızın  dengede kalmasını, sevinçlerimizi ve üzüntülerimizi rahatlıkla yaşayabilmemizi ve çevremizle sağlıklı bir şekilde paylaşmamızı kolaylaştırır. Stres altında iken veya gündelik hayatımızda farkında olmadan olmadan kendimizi germemizi engeller, olaylara pozitif gözle bakmamızı sağlar. Bu sayede sinirlerimizi ve sinir sistemimizi korur.
Aragonit ile meditasyon yaptığınızda geçmiş yaşamınızla ilgili deneyimlerinizi ve unutmuş olduğunuz olayları anımsamanızı sağlar.

Aragonit taşıyan kişi kendini duygusal açıdan çok güçlü hisseder, çünkü duygularındaki dengesizliği gidermiştir. Vücuttaki bütün enerji merkezlerini ve auranın her seviyesini temizler, arındırır ve dengeler. Kişinin içinde barındırdığı olumlu enerjinin kelimelerle sanatla, müzikle veya diğer tüm iletişim kanalları ile etrafa yaymasını destekler.
Kemik rahatsızlıklarında, kalsiyum emilimi ve disklerin elastikiyetinin korunmasında faydalıdır. Gece uyurken yaşadığınız kas gerilimlerini önler. Kırıkların kısa sürede iyileşmesini, kemiklerin kaynamasını kolaylaştırır. Özellikle, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için kullanılır. Hastalıklara karşı vücudun dayanıklılık seviyesinin artmasını sağlar.
Bilinen kahverengi aragonit dışında mavi ve pembe aragonit bulunmaktadır.
 Mavi Aragonit, sezgisel gücü ve iletişim yeteneğini güçlendiren, boğaz, kalp ve alın çakrası ile uyumlu çalışan bir taştır. Mavi aragonitte duyguların yatıştırılması ve iletişim yeteneğinin güçlenmesine yardımcı olur. Düşünce- iletişim- yaratıcılık ve hislerin uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlar. Boğaz çakrasın da etkili olası nedeni ile konuşmayı ve etkili iletişim kurmayı, kendini ifade edebilmeyi sağlar. Boğaz ağrıları ve ses tellerine iyi gelir. Ciğerleri güçlendirir, solunum yolu rahatsızlıklarında etkilidir.
Aragonit özellikle son yıllarda çok tercih edilen ve gün geçtikçe hakkında daha da bilgi edindiğimiz bir taştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder