1 Şubat 2010 Pazartesi

RENGARENKKKK.....

Her rengin bir anlamı vardır... Aynı zamanda UzakDoğu' da her rengin bir enerjisi olduğuna inanılır... Öyle ki, renk terapisi ile bazı hastalıklarının iyileşme süresinin kısaldığı bilimsel deneylerle de kanıtlanmıştır.
İnsanların günlük hayatlarında giyindiği renklerin kişinin ruh hali hakkında ip uçları verdiğini düşünürüz. Renkli giyinen bir kişinin, yaşantısının da o denli renkli olduğunu varsayarız... Bu yüzdendir ki, renklerin kişilerin  yaşam stillerini anlattığı belirlenmiştir. Renkler ne anlamlara gelir, Kişi de hangi duyguları harekete geçirir...

Turuncu Bulunduğu ortama neşe getirir. Dışa dönüklük, canlılık, heyecan ve neşe kaynağıdır.
MAVİ Sezgilerin ve altıncı hissin rengi. İç huzuru, dinginliği  ve barış duygularını geliştirir. 
KIRMIZI Tartışmasız kırmızın en belirgin özelliği kişiyi canladırması, harekete geçirmesi ve motive etmesidir. Kişisel motivasyon, içsel enerji, coşku ve yaşama sevinci, aşk ve sevgi gibi duyguları, kan basıncını ve vücut ısısını harekete geçirir. Mutfaklarda kırmızı tercih edilirse, iştah açıcı bir özelliği vardır. Bu sebeple, çoğu fast food restaurantı kırmızı rengini içeren dekor ve mobilyalar kullanır.
YEŞİL Güvenin ve huzurun rengidir.Zihinsel ve duygusal bedende etkinlik gösterir. Paylaşma, huzur, güven, sakinlik ve istikrarın rengidir.
KAHVERENGİ Ağırbaşlılığın ve liderliğin rengidir. Bulunduğu ortamda ağırbaşlılığın yanı sıra ev dekorasyonunda kullanıldığında sağlamlık,güven duyguları yayar.
LACİVERT Uyum,başarı,barış ve resmilik rengidir. Sakin ve dingin olma duygularının yanı sıra kişinin çalışma azmini pekiştirir.
PEMBE Duyguları ve saf sevgiyi ifade eder. Hayallerin, korunma duygusunun pekişmesinde etkindir.Bu sebepledir ki, kız çocukların herşeyi pembedir. Çünkü, hayalleri,saflığı simgeler...
MOR Ruhsal dünyanın rengi. Asilliği, dengeyi, kendine güveni ifade eder. Sakinleştirici ve dinlendirici duyguları pekiştirdiğine inanılır. (Benim evimde tercih ettiğim bir renk tavsiye ederim denenmiştir :) )
SARI Akıl ve zekayı simgeleyen renk. Umut, ilham ve yöneticilik duygularını pekiştirdiği gibi, kişinin yaşama bağlılığını artırır, gereksiz detaylara takılmasını önler.
SİYAH Güç ve bireysellik rengidir. Tutku, hırs, inat ve muhalefet duygularını simgeler. Resmilik ve soğukluğu ifade eder. Ama siyahtan vazgeçemeyiz......
Beyaz Sonsuz saflık ve sadakat,huzur...

RENGİNİZ HİÇ SOLMASIN,,,,
Sibel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder