3 Şubat 2010 Çarşamba

Taşların Gizemi...

Profil yazımı yazarken taşların dünyasına açılan kapıyı araladım diye yazmıştım. Her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum. Doğanın gücünü ve içinde barındırdığı gizemi anlamaya çalışıyorum.
Ametistle ilgili edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Ametist, güzelliği ve efsanevi enerjisi nedeniyle binlerce yıldır değer görmüş bir taştır. Neolitik çağdan beri özellikle Mısırlılar tarafından tespih ve nazarlık olarak kullanılmıştır. Eski Yunan ve Roma toplumlarında da Ametiste oldukça değer verilmiş, imparator tarafından kullanılan taç ve asa Ametistten yapılmıştır. Kiliselerde din adamları da yüzüklerini Ametistten yaptırırlardı. Ametist kelimesi Yunanca “sarhoş olmayan”, “ayık” anlamına gelen Amethystos’tan türemiştir. Hatta Ametist ile ilgili tarihi kaynaklarda bir mite rastlanmaktadır. Bakhus tanrısı bir hakarete uğramış olması nedeniyle yeni tanıştığı kişiyi kendi beslediği vahşi kaplanlarına yem etmeye karar vermiştir. Bu talihsiz kişi Amethystos adında tapınağa ibadete giden her şeyden habersiz ve günahsız bir kızdı. Kaplanlar tam Amethystos’un üzerine doğru ileri atıldığında, tanrıça Diana kızı berrak bir kristale dönüştürdü. Bakhus duyduğu pişmanlık nedeniyle taşın üzerine üzüm suyu döker ve daha önceden sıradan bir kristal olarak gözüken taş birden bire çok güzel ve çok parlak mor bir kristale dönüşür. Bu yüzden Yunanlılar, Ametist suyu ile hazırlanan iksirin zehirlenmelere, sakinleşme ve dayanıklılığa faydalı olduğuna inanmaktadırlar. Ametist bulunduğunuz yaşam ortamınızı negatif enerjilerden arındırmak için kullanacağınız en ideal taşlardan biridir. Rengi nedeniyle kişiye pozitiflik ve huzur verir. Rüzgâr elementinin taşı olması, bilinci, sezgileri, fiziksel yetenekleri ve ruhunuzu uyarır. Konsantrasyonu artırır, stresi uzaklaştırır ve bu sayede veriminizi artırır. Ruhsal-Duygusal-Mantık çerçevesinde denge kurmanızı sağlar. Meditasyonda enerjisi nedeniyle derinlere dalabilmeyi kolaylaştırdığı için tercih edilen en önemli taşlardan biridir. Ametistin etrafa yaydığı titreşimler, alın (3. Göz) ve taç çakrayı uyardığından beyin fonksiyonlarını harekete geçirir. Kişinin sezgi gücünü artırır. Özellikle; bağımlılıklarda alkol,uyuşturucu vs… gibi kullanılması önerilir. Sinir sistemini korur. Beyin fonksiyonlarında meydana gelmiş olan hastalıkların tedavi süresinde tedaviye yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Migrene çok faydalıdır. Migreni olan kişiler alın çakralarına (3.Göz) bir parça Ametisti düzenli olarak tutarak migren ataklarını daha hafif atlatabilirler. Düzenli bir şekilde Ametisti Alın Çakrasında (3. Göz üzerinde) tutmaya devam ederlerse migrenlerini kendi başlarına tedavi etmiş olurlar. Uykusuzluk, gece korkuları ve karabasanlardan kurtulmak için yastığınızın altına bir parça Ametist koymayı denemelisiniz. Ametist, Moldovit ile çok uyumlu çalışır. Olumsuzluklardan, karamsarlıklardan kurtulmak için Ametisti Moldovit ile kullanın.

Yukarıda sizlerle paylaştığım bilgiler http://www.sertmineralstones.com/ internet sayfasından alıntı yapılarak yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder